Салата от охлюви и домати

Източник: Борислав Вътов
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 23.01.2014
Салата от охлюви и домати
 
Необходими продукти:
1 кг охлюви
2 домата
2-3 стръка пресен чесън
500 г сол
500 мл оцет


Начин на приготвяне:
1
Охлювите се сварят за 1 час и 10 минути. С голяма игла се изваждат от черупките и след това се почистват. Слагат се в гевгир, посоляват се обилно със сол и оцет и се мачкат с ръка.
2
Изплакват се с вода и процедурата се повтаря 7-8 пъти, докато охлювите се измият. Изцеждат се добре от водата и се слагат в чиния. Чесънът се наситнява и се поръсва отгоре. След това се нарязват доматите и се нареждат отстрани.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: