Салата от нахут и печени патладжани

Лесна и бърза
Източник: Бон Апети
Дата: 15.08.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 консерва нахут (400 г)
1 патладжан
2 розови домата
1 глава червен лук
1 краставица
1 връзка магданоз
1 връзка копър
зехтин за намазване
сол на вкус

за дресинга:
3 с. л. подправка „Заатар“
2 скилидки чесън
50 мл зехтин (студено пресован)
сокът от 1 лимон
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата от нахут и печени патладжани
Чесънът за дресинга се стрива на паста и се разбърква с подправката „Заатар“, зехтина, лимоновия сок, сол и черен пипер на вкус.
2
Салата от нахут и печени патладжани 2
Патладжанът се бели и се нарязва на шайби. Осолява се и се оставя да престои 20 минути, след което се измива и се подсушава.
3
Салата от нахут и печени патладжани 3
Шайбите патладжан се намазват със зехтин и се изпичат на грил.
4
Салата от нахут и печени патладжани 4
Овкусяват се с половината от дресинга.
5
Салата от нахут и печени патладжани 5
Краставицата се обелва и се нарязва на кубчета. Доматите също се нарязват на кубчета. Лукът се реже на полумесеци. Магданозът и копърът се нарязват на едро. Лукът, доматите, краставицата, магданозът, копърът и предварително отцеденият нахут се разбъркват в купа.
6
Салата от нахут и печени патладжани 6
Овкусяват се останалата част от дресинга.
7
Салата от нахут и печени патладжани 7
Овкусените зеленчуци се разпределят върху шайбите патладжан.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

03.09.2023
Много вкусна! :) Благодаря за страхотната рецепта. Аз сложих босилек вместо магданоз /не обичам магданоз/ . Страхотно допълнение към студено розе. :)
4.
Изпрати
лично съобщение

04.09.2018
Вкусно
3.
Изпрати
лично съобщение

01.09.2018
Много свежо, с допълнение плочка сирене е прекрасна вечеря!
2.
Изпрати
лично съобщение

20.07.2017
За първи път правя арабска салата. Харесаха я вкъщи - пак ще направя.
1.
Изпрати
лично съобщение

19.07.2017
традиционна салата с арабски привкус.Хареса ми
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: