Салата от моркови с цедено мляко и розмарин

Богата на витамини, много свежа и ароматна
Източник: Бон Апети
Дата: 05.04.2013
Салата от моркови с цедено мляко и розмарин
 
Необходими продукти:
600 г моркови
1 глава червен лук
2 стръка розмарин
6 с. л. цедено кисело мляко
40 г сирене „Пекорино“
1 скилидка чесън
1/2 връзка магданоз
3 с. л. зехтин „Екстра върджин“
сокът от 1/2 лимон
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата от моркови с цедено мляко и розмарин

Лукът се нарязва на ивици и се слага в голяма купа. Претрива се с малко сол, за да се смачка.

 


2
Салата от моркови с цедено мляко и розмарин 2

Прибавят се наситнените магданоз и чесън и морковите, обелени и настъргани на едро ренде. Салатата се овкусява със зехтина, лимовоия сок, сол и черен пипер. Разбърква се добре.

 


3
Салата от моркови с цедено мляко и розмарин 3

В друга купа се смесват нарязаният наситно розмарин и цеденото кисело мляко. Овкусява се със сол и черен пипер.

 


4
Салата от моркови с цедено мляко и розмарин 4

Салатата се сервира с подправеното кисело мляко и люспи пекорино.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

31.08.2014
И аз така мисля.... много точно написано! Аз съм от Варна, но и тук не се среща такова чудо- Пекорино... но явно става и с друг \'\'модел\'\' сиренце :)
2.
Изпрати
лично съобщение

29.08.2014
Интересно хората в малките градчета и селца от къде да се снабдят с такова сирене..... ??? И в София го няма във всеки магазин....
1.
Изпрати
лично съобщение

29.08.2014
Като не е сирене\"Пекорино\" какво ще стане?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: