Салата от мариновано цвекло и синьо сирене

Червено цвекло върху канапе от маруля, домати и синьо сирене, овкусени с горчичено-меден винегрет
Източник: Бон Апети
Дата: 13.06.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г домати
50 г синьо сирене
1 маруля
6 пъдпъдъчи яйца
5-6 стръка копър
500 г червено цвекло
1/2 глава лук
1 дафинов лист
2 с. л. олио
1 с. л. ябълков оцет
1 с. л. захар
1 ч. л. сол
4 с. л. зехтин
2 с. л. ябълков оцет
2 ч. л. пчелен мед
2 ч. л. горчица
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. естрагон


Начин на приготвяне:
1
Салата от мариновано цвекло и синьо сирене
Главите цвекло се измиват добре и се поставят в тенджера с подсолена студена вода. Варят се 20-30 минути, след което се обелват и се нарязват на кубчета.
2
Салата от мариновано цвекло и синьо сирене 2
Нарязаното цвекло се поставя в купа и се налива от водата, в която се е варило, така че почти да го покрие. Добавят се нарязаният на ивици лук, дафиновият лист, захар, сол, олио и оцет. Разбърква се и се оставя да престои по възможност 1 денонощие.
3
Салата от мариновано цвекло и синьо сирене 3
Яйцата от пъдпъдък се сваряват за около 3 минути в подсолена вода. След това се охлаждат и се обелват.
4
Салата от мариновано цвекло и синьо сирене 4
Марулята се нарязва на ивици и се поставя в дълбока купа. Добавят се нарязаните на кубчета домати и синьо сирене. Разбърква се.
5
Салата от мариновано цвекло и синьо сирене 5
Горчицата и медът се слагат в купа и се разбиват с тел. Постепенно се наливат ябълковият оцет и зехтинът, посолява се, подправя се с естрагон и отново се разбива.
6
Салата от мариновано цвекло и синьо сирене 6
В порционна чиния се оформя канапе от салатата и се овкусява с винегрета. В средата се поставя от цвеклото и се поръсва с наситнен копър. Салатата се украсява с нарязани на четвъртинки пъдпъдъчи яйца и се поднася.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


151 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: