Салата от леща с ризони

Източник: Бон Апети
Дата: 12.01.2005
Салата от леща с ризони
 
Необходими продукти:
200 г леща
200 г ризони
200 г царевица
1 морков
сок от 1/2 портокал
2 с. л. лимонов сок
2. с. л. олио
1 ч. л. къри
1 ч. л. гранулиран чесън
1/2 ч. л. кимион
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Салата от леща с ризони
Лещата и ризоните се сваряват в отделни съдове. Малко преди ризоните да са готови, се добавя нарязаният на кръгчета морков, за да омекне. Сварените леща и ризони се прецеждат, охлаждат се със студена вода. Отцеждат се. Поставят се в купа зедно с моркова и царевицата.
2
Салата от леща с ризони 2
Дресингът се приготвя, като портокаловият и лимоновият сок се смесват с къри, кимион, гранулиран чесън, сол. Салатата се полива с дресинга и олиото и се сервира.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


191 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: