Салата от леща с лимонов винегрет

Източник: Бон Апети
Дата: 23.02.2010
Салата от леща с лимонов винегрет
 
Необходими продукти:
600 г червена леща
200 г моркови
200 г зелен фасул
50 мл зехтин
2 скилидки чесън
3 стръка целина
1/4 връзка магданоз
3 стръка мащерка
150 мл зехтин
сокът от 2 лимона
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Лещата ври в 1,5 л подсолена вода. Морковите се обелват и режат на тънки шайби и заедно със зеления фасул се запържват в зехтина. Оттеглят се от огъня и се добавят към сварената и отцедена леща.
2
Винегретът се приготвя, като чесънът, целината, магданозът и мащерката се накълцват и се слагат в купичка. Овкусяват се със сол и черен пипер и се добавя лимоновият сок. Накрая на бавна струя при непрекъснато бъркане се сипва зехтинът. Така винегретът получава кремообразна, хомогенна консистенция.
3
Салатата се сервира охладена и се полива с винегрета.
 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vikichu26 се регистрира в сайта.
Ради се регистрира в сайта.
Mina Mihaylovska се регистрира в сайта.
CuliNarnia коментира рецептата Спаначена салата с лимец
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: