Салата от леща и моркови

Лесна и вкусна
Източник: Бон Апети
Дата: 24.12.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г зелена леща
4 моркова
500–600 мл зеленчуков бульон
100 мл зехтин „Екстра върджин“
1 лимон
5 скилидки чесън
1/2 връзка магданоз
2 стръка мащерка
1 дафинов лист
1 ч. л. кимион
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата от леща и моркови
Лещата се сварява в бульона, заедно с дафиновия лист, мащерката и нарязания наситно чесън. Готви се под капак до готовност. След това дафиновият лист и мащерката се отстраняват.


2
Салата от леща и моркови 2
Зехтинът се смесва със сока и настърганата кора от лимон. Овкусява се със сол и кимион и с получения дресинг се залива топлата леща. Оставя се да се охлади.
3
Салата от леща и моркови 3
Морковите се белят и се настъргват на едро ренде. Магданозът се наситнява. Морковите и магданозът се добавят към охладената леща.
4
Салата от леща и моркови 4
Разбърква се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

21.12.2021
Здравейте, Галина, ако остане течност при варенето, задължително се отцежда. Поздрави от нас!
1.
Изпрати
лично съобщение

17.12.2021
След сваряване на лещата, отцежда ли се бульона?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: