Салата от леща и кренвирши

Бърза, богата, засищаща
Източник: Бон Апети
Дата: 21.04.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г зелена леща
2 кренвирша Аз ям!
1 морков
1 глава лук
1 дафинов лист
2 стръка мащерка
50 мл зехтин „Екстра върджин“
сокът от 1/2 лимон
2 скилидки чесън
1 ч. л. дижонска горчица
1/2 връзка магданоз
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата от леща и кренвирши
Лещата се измива и се сипва в тенджера. Налива се вода, колкото да я покрие добре.
2
Салата от леща и кренвирши 2
Прибавят се лукът и морковът, нарязани наедро.
3
Салата от леща и кренвирши 3
Пускат се мащерката и дафиновият лист, и се вари до готовност (не трябва да се се разкашква).
4
Салата от леща и кренвирши 4
След това се отцежда, а подправките и зеленчуците се отстраняват.
5
Салата от леща и кренвирши 5
Чесънът се стрива на паста и се смесва с лимоновия сок, зехтина, горчицата и сол на вкус.
6
Салата от леща и кренвирши 6
Кренвиршите се режат на шайби и се запържват в тиган с незалепващо покритие в малко зехтин.
7
Салата от леща и кренвирши 7
В купа се смесват лещата, кренвиршите, наситненият магданоз и дресингът.
8
Салата от леща и кренвирши 8
Салатата се посолява, разбърква се и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

23.11.2021
Вкусно! Аз сложих какъвто колбас имах и пак стана супер!
1.
Изпрати
лично съобщение

09.06.2016
Много приятно ястие се получи. Бързо и лесно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: