Салата от краставица със сьомга

(авторска импровизация на Андрей Стоилов)
Източник: Бон Апети
Дата: 08.12.2009
Салата от краставица със сьомга
 
Необходими продукти:
1/2 краставица (250 г)
70 г салата „Снежанка“
80 г сьомга (филе)
1–2 тигрови скариди
20 мл зехтин
2 чери доматчета
1 стрък мащерка
сол и бял пипер на вкус
1 лимон
1 лайм
1 портокал
50 г захар
50 г сол
розов пипер за овалване
50 г соеви кълнове
1 с. л. червен хайвер
черен сусам и сол на вкус
сусамово олио на вкус
чипс от краставица


Начин на приготвяне:
1
Салата от краставица със сьомга
Сьомгата се поставя в купа и се покрива с настърганата кора и сокът от цитрусите. Поръсва се със солта и захарта, филето се овалва добре в тази смес и се оставя да се маринова 20 минути.
2
Салата от краставица със сьомга 2
Краставицата се разполовява и се премахва сърцевината със семките. Нарязва се на полумесеци и се овкусява със сол и зехтин. Разбърква се и се оставя да поеме аромата.
3
Салата от краставица със сьомга 3
Скаридите се цепват леко от долната страна и се овкусяват със сол и бял пипер. В тиган се сгорещява малко зехтин и скаридите се запържват за кратко с разполовените чери доматчета и мащерката.
4
Салата от краставица със сьомга 4
Соевите кълнове се овкусяват със сол, няколко капки сусамово олио и малко черен сусам.
5
Салата от краставица със сьомга 5
Малък шот се пълни със салата „Снежанка“, декорира се с чипса от краставица и се слага в чинията за сервиране. Поставят се краставиците и соевите кълнове. Върху соевите кълнове се слагат скаридите и доматчетата. От маринованото филе сьомга се изрязват два малки квадрата. Овалват се леко в розов пипер и се поставят от предната част. Декорира се с червен хайвер и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: