Салата от кореноплодни с бъз и лимон

Популярно ястие от северните страни
Източник: Бон Апети
Дата: 21.11.2011
Салата от кореноплодни с бъз и лимон
 
Необходими продукти:
1–2 моркова
1 глава пащърнак
1/4 глава целина
1/3 бяла ряпа
250 г лук
250 г праз
200 мл сироп от бъз (неразтворен)
сокът и кората от 2 големи лимона
шепа дафинови листа
1 стрък прясна мащерка
2 с. л. едра морска сол
1 ч. л. смлян черен пипер
75 г краве масло

Бон Апети препоръчва:
Плодовете узряват в края на лятото около септември. Казват, че птиците и дивите животни познават безпогрешно качествата на растенията в природата. За да се заредят с нужната им енергия за дългия полет на юг, прелетните птици наесен кълват от щедро отрупаните с мораво-червени, почти черни сочни плодове. Плодовете от бъз са богати на микроелементи и минерали, от които организмът се нуждае особено през зимата, когато тези полезни вещества не достигат в храната ни.Ценната билка е подходяща за всички възрасти и спокойно може да се прилага дори в разгара на простудно заболяване, тъй като има свойството да предизвиква изпотяване и да сваля високата температура. Едно от най-добрите природни средства при лечение на анемии. Освен това е незаменим имуностимулатор, повлиява положително сърдечната дейност и спомага за понижаване на кръвното налягане.
Виж повече
 

Начин на приготвяне:
1
Салата от кореноплодни с бъз и лимон

Кореноплодните зеленчуци се обелват и се нарязват на парчета като хапки.


2
Салата от кореноплодни с бъз и лимон 2

Лукът се обелва и се нарязва наедро, а празът – на парчета с дължина 4 см.


3
Салата от кореноплодни с бъз и лимон 3

Зеленчуците се слагат в тава и се прибавят останалите продукти – настърганата кора и сока от лимона, солта, мащерката, черния пипер и сока от бъз. Отгоре се поставя маслото и се разбърква добре.


4
Салата от кореноплодни с бъз и лимон 4

Зеленчуците се пекат в загрята на 180 градуса фурна за 1 час и 10 минути, докато омекнат и се карамелизират.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Кажи ни повече за тази рецепта, защото просто като Папион не я откриваме.
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Всички ваши рецепти са много хубави.Би ми се искало да покажете как се прави Папион от тиквички със задушен спанак с моркови и млечен сос.Благодаря предварително.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: