Салата от картофи, яйца и дроб от треска

Интересна идея за една по-различна салата
Източник: Бон Апети
Дата: 20.02.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г картофи
100 г маслини „Каламата“ (без костилки)
12 пъдпъдъчи яйца
1 консерва дроб от треска (190 г)
1/2 глава резене
1/4 връзка див лук
50 мл зехтин
2 с. л. бял балсамов оцет
1 ч. л. дижонска горчица
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата от картофи, яйца и дроб от треска
Картофите се сваряват, обелват се и се режат на кубчета.
2
Салата от картофи, яйца и дроб от треска 2
Яйцата се сваряват за около 3 минути, охлаждат се, обелват се и се разполовяват.
3
Салата от картофи, яйца и дроб от треска 3
Маслините се режат на две по дължина.
4
Салата от картофи, яйца и дроб от треска 4
Резенето се реже на тънко с помощта на ренде тип „Мандолина“.
5
Салата от картофи, яйца и дроб от треска 5
Дробът от треска се натрошава.
6
Салата от картофи, яйца и дроб от треска 6
Горчицата, оцетът и зехтинът се разбъркват много добре.
7
Салата от картофи, яйца и дроб от треска 7
В купа се смесват картофите, маслините, резенето и дроба. Овкусяват се с дресинга и се посоляват.
8
Салата от картофи, яйца и дроб от треска 8
Салатата се сервира с яйцата и наситнения див лук.


Съвет:
Дроб от треска може да намерите в руските магазини и големите вериги (Метро). Ако не намерите, заменете с риба тон.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


180 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: