Салата от карфиол и червено цвекло "Български трибагреник"

Рецепта от книжката "Как да се храним: След 60 годишна възраст" на д-р Папазова
Източник: Бон Апети
Дата: 10.12.2008
Салата от карфиол и червено цвекло
 
Необходими продукти:
1 малка глава карфиол
1 глава червено цвекло
7-8 листа салата "Айсберг"
2 с. л. сусамово олио
лимонов сок, листа целина и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата от карфиол и червено цвекло
Цвеклото се настъргва на ситно ренде.
2
Салата от карфиол и червено цвекло
Карфиолът се почиства, оставя се за половин час в подсолена вода и се изплаква, след което се накъсва на розички и се нарязва наситно.
3
Салата от карфиол и червено цвекло
Листата салата „Айсберг“ и целина се нарязват на лентички и се поставят в права линия в порционна чиния.
4
Салата от карфиол и червено цвекло
От едната страна се посипва наситненият карфиол.
5
Салата от карфиол и червено цвекло
От другата страна се слага червеното цвекло.
6
Салата от карфиол и червено цвекло
Салатата се подправя със сол, лимонов сок и сусамово олио.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


222 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: