Салата от херинга

Източник: Бон Апети
Дата: 14.06.2001
Салата от херинга
 
Необходими продукти:
1 маруля
1 буркан мариновано филе херинга (250 г)
3 картофа
3 яйца
3 кисели краставички
1 ябълка
1 глава лук
200 г сметана
1 с. л. ябълков оцет
1 с. л. горчица
1 с. л. копър
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата от херинга
Херингата се нарязва на фини ленти. Kартофите се сваряват с обелките. След това се обелват, нарязват се на кубчета и се оставят настрана, докато изстинат.
2
Салата от херинга 2
Яйцата се сваряват. Киселите краставички се нарязват на фини лентички. Ябълката се обелва и се нарязва на кубчета. Почистеният и измит лук се разрязва на две половини, след това - на тънки полумесеци.
3
Салата от херинга 3
В купа се смесват херингата, картофите, краставичките, лукът и ябълката. Продуктите за соса се разбиват с тел. В порционна чиния се поставя нарязана наситно маруля, върху нея се слага рибена салата, полива се със соса. Украсява се с нарязани на кръгчета яйца и стрък копър.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


195 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: