Салата от гъби с мариновани яйца

Един вариант за разнообразяване на пролетното меню
Източник: Бон Апети
Дата: 10.04.2012
Салата от гъби с мариновани яйца
 
Необходими продукти:
400 г печурки
2 връзки репички
1/2 връзка магданоз
3 стръка пресен лук
1 връзка прясна мента
1/3 ч. ч. зехтин „Екстра върджин”
1/2 ч. ч. сок от лимон
2 с. л. светъл соев сос
сол и бял пипер на вкус

за маринованите яйца:
12 пъдпъдъчи яйца
1 ч. ч. бял винен оцет
50 г захар
1 ч. л. кориандър (семена)
1 ч. л. черен пипер на зърна
1 дафинов лист


Начин на приготвяне:
1
Салата от гъби с мариновани яйца

Яйцата се слагат в съд със студена подсолена вода и се варят 5 минути. След това се охлаждат и се обелват. Продуктите за мариноването се слагат в касерола и се загряват докато захарта се разтвори, без течността да кипва. Яйцата се заливат и се оставят да престоят в маринатата поне една нощ.

 


2
Салата от гъби с мариновани яйца 2

Гъбите се обелват и заедно с репичките се нарязват на шайби.

 


3
Салата от гъби с мариновани яйца 3

Лукът и ментата се нарязват наситно, магданозът – наедро.

 


4
Салата от гъби с мариновани яйца 4

Всичко се смесва в купа и се овкусява със сол, бял пипер, зехтина, лимоновият сок и соевият сос. Слатата се гарнира с яйцата, разрязани надве.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

13.03.2014
Вие сте най-доброто кулинарно предаване в България! Успех!
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Салатата е невероятна (поне жена ми така каза, а тя разбира). Единствения ми проблем беше, че мариновах пъдпъдъчите яйца само 3 часа. Надявам се тези, които останаха за довечера да са още по-добри :). За елзаския заек - утре, защото жена ми е по топлите неща :). Поздрави от Варна! Много сте добри!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: