Салата от червено зеле с домашна майонеза

Може да се поднесе самостоятелно, но е и чудесна гарнитура към печени меса
Източник: Бон Апети
Дата: 28.11.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г червено зеле
150 г червена ряпа
1 ч. ч. булгур без варене
2 големи моркова
2 скилидки чесън

за майонезения дресинг:
4 жълтъка
200 мл зехтин „Помаче”
50 мл зехтин „Екстра върджин”
1 ч. л. дижонска горцица
2 с. л. бял винен оцет
1 с. л. доматен концентрат
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата от червено зеле с домашна майонеза

Ряпата се нарязва на тънки шайби, червеното зеле се нарязва на фини ивици, морковът – на тънки кръгчета. Всичко се слага в купа.

 


2
Салата от червено зеле с домашна майонеза 2

Булгурът се залива с вряла вода, покрива се и се оставя за 10 минути да набъбне. Оставя се да се охлади.

 


3
Салата от червено зеле с домашна майонеза 3

Жълтъците се разбиват и се смесват с горчицата, белия винен оцет и доматения концентрат. Разбива се, после малко по малко се наливат двата вида зехтин, докато се получи емулсия. Овкусява се със сол и черен пипер.

 


4
Салата от червено зеле с домашна майонеза 4

Набъбналият булгур се слага в купата върху зеленчуците, налива се дресингът и се прибавя чесънът, направен на паста с малко сол. Разбърква се добре.

 

 

Съвет: Салатата е добре да престои в хладилник за 15 минути.

 


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Добре се получи, много специфичен вкус, за първи път пробваме булгур.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: