Салата от червено цвекло, моркови и ябълки с медено-горчичен дресинг "Виктория"

Гост: Виктория Евтимова, ученичка 12 клас в СПГТ, София
Източник: Бон Апети
Дата: 04.11.2008
Салата от червено цвекло, моркови и ябълки с медено-горчичен дресинг
 
Необходими продукти:
200 г червено цвекло
200 г ябълки
200 г моркови
40 г целина
40 г магданоз
зехтин и сол на вкус
див лук за аранжиране
80 мл зехтин
80 г мед
50 г горчица


Начин на приготвяне:
1
Салата от червено цвекло, моркови и ябълки с медено-горчичен дресинг
Различните видове зеленчуци и ябълките се почистват, след което се нарязват на фини жулиени и се поставят в отделни купички. Поливат се със зехтин и се посоляват.
2
Салата от червено цвекло, моркови и ябълки с медено-горчичен дресинг
Магданозът се наситнява и се смесва с морковите.
3
Салата от червено цвекло, моркови и ябълки с медено-горчичен дресинг
Цвеклото, ябълките, целината и морковите се поставят последователно в ринг в порционна чиния, за да се получи цилиндър.
4
Салата от червено цвекло, моркови и ябълки с медено-горчичен дресинг
Горчицата се разбърква в купичка с меда и зехтина и с получения дресинг се полива салатата.
5
Салата от червено цвекло, моркови и ябълки с медено-горчичен дресинг
Ястието се декорира с див лук и дресинг.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

13.11.2014
Влюбена съм в тази типично есенна салата. Аз не си играя с редене в рингове - смесвам зеленчуците, приготвям дресинга, с който ги заливам и готово. Засега предпочитам да пропускам ябълката, защото дресингът е доста сладък.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


147 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: