Салата от червено цвекло и орехи

Източник: Cornelia Filipova
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 09.12.2014
Салата от червено цвекло и орехи
 
Необходими продукти:
1 малка глава червено цвекло
100 г орехови ядки
1-2 с. л. слънчогледови семки
2-3 скилидки чесън
сол на вкус
оцет балсамико на вкус
зехтин на вкус


Начин на приготвяне:
1
Червеното цвекло можете да сварите, или да изпечете във фолио във фурната. Първият вариант е по-лесен. Варенето отнема доста време, поне 40-50 минути, като необходимото време зависи от големината на главата червено цвекло и от сорта му (има сорт червено цвекло, който е салатен - много по-сочен и се сварява много по-бързо). Цвеклото е готово, когато можете спокойно да забиете вилица в него.
2
Свареното цвекло нарежете на малки кубчета. Добавяте нарязаните орехови ядки и слънчогледовите семки, сол, оцет балсамико и зехтин и разбърквате. Разбира се, вместо балсамико, можете да ползвате оцет, или лимон, а вместо зехтин олио, но салатата от червено цвекло няма да стане така ароматна.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

11.12.2016
Много вкусна, свежа и здравословна салата! :)) Харесва ми. Аз си сварих цвеклото, защото така става по сочно, да. Ядките малко си ги запекох на тиган само с малко солчица. Наздраве! :))
2.
Изпрати
лично съобщение

01.11.2015
Направих я - здравословна и вкусна. И никак не е трудна, просто трябва време за варенето,
1.
Изпрати
лично съобщение

11.01.2015
Добавих към салатата и сирене и стана превъзходна :-) !
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: