Салата от червено цвекло и авокадо

Овкусена с леко пикантен дресинг с мед и горчица
Източник: Бон Апети
Дата: 03.12.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г червено цвекло
2 броя авокадо (добре узряло)
1 глава червен лук
зехтин за печенето
сол и черен пипер на вкус

за дресинга:
1 с. л. дижонска горчица
1 с. л. мед
1 скилидка чесън
30 мл бял винен оцет
60 мл зехтин „Екстра върджин”
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата от червено цвекло и авокадо

Цвеклото се слага в алуминиево фолио, поръсва се със сол, черен пипер и зехтин. Завива се добре и се пече в загрята на 200 градуса фурна за около 1 час. След това се обелва и се нарязва на лодки.

 


2
Салата от червено цвекло и авокадо 2

От авокадото се отстранява костилката, а месестата част се нарязва на кубчета и се слага в купата с цвеклото. Лукът се нарязва на полумесеци и също се добавя.

 


3
Салата от червено цвекло и авокадо 3

Смесват се медът, горчицата, оцетът, а зехтинът се налива на тънка струйка при постоянно бъркане, за да се получи емулсия. Поръсва се с със сол и черен пипер. Накрая се прибавя и смачканият чесън.

 


4
Салата от червено цвекло и авокадо 4

Салатата се подправя с дресинга и се разбърква. Пожелание може да се поднесе върху нахутен качамак.

 


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

24.02.2015
Страхотна салата, дресинга е чудесен. Приготвих я със сурово червено цвекло и се получи много вусно.
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Много вкусна зимна салата. Ще си я приготвяме и занапред :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


282 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: