Салата от черен ориз и манго

Подходяща когато постите, а защо не и когато просто търсите различен, нов вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 26.11.2012
Салата от черен ориз и манго
 
Необходими продукти:
2 ч. ч. черен ориз
2 бр. манго
2 портокала
1 глава червен лук
6 стръка пресен лук
2 червени люти чушки
1/2 ч. ч. печени белени фъстъци
1 с. л. рибен сос
1/4 ч. ч. сок от лайм
2 с. л. зехтин
1 връзка пресен кориандър
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата от черен ориз и манго

Портокалите се обелват с нож и се филетират над купа, така че сокът, който се отделя, да се запази. В купата със сока  и филетата се добавят сокът от лайм, зехтина и рибният сос. Дресингът се разбърква.

 


2
Салата от черен ориз и манго 2

В дълбок съд се сипва оризът, залива се с 2 3/4 ч. ч. вода, кипва се и след това се намалява силата на огъня, оставя се да се готви с капак, докато се абсорбира течността (около 25 минути). След това се дърпа от огъня и се оставя още 15 минути, да се задуши. Изчаква се да се охлади напълно.

 

 

 


3
Салата от черен ориз и манго 3

В купата с ориза се слагат пресният лук, нарязан по диагонал, червеният лук – на жулиен, наситнените чушки, печените фъстъците, мангото, нарязано на кубчета,  залива се с дресинга, поръсва се с наситнен кориандър.  Посолява се, ако е необходимо.

 

 


4
Салата от черен ориз и манго 4

Салатата се поднася с листенца пресен кориандър.

 


Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: