Салата от булгур и червено цвекло

Пъстра, ефектна и свежа
Източник: Бон Апети
Дата: 07.11.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г червено цвекло (малки глави)
300 г булгур (с варене)
1 авокадо
1 глава червен лук
2 връзки магданоз
1 връзка мента
сол и черен пипер на вкус

за дресинга:
100 мл зехтин
80 мл бял балсамов оцет
1 скилидка чесън
1 ч. л. медена горчица
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата от булгур и червено цвекло
Червеното цвекло се измива, подправя се със сол и черен пипер и се завива стегнато в алуминиево фолио. Пече се около 45 минути в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор. След това се изважда, обелва се и се охлажда.
2
Салата от булгур и червено цвекло 2
Булгурът се вари в подсолена вода, докато омекне, прецежда се, полива се с леденостудена вода и се отцежда.
3
Салата от булгур и червено цвекло 3
Цвеклото, червеният лук, ментата и магданозът се наситняват.
4
Салата от булгур и червено цвекло 4
Дресингът се приготвя като зехтинът се смесва с оцета, смачкания на паста с малко сол чесън, горчицата, сол и черен пипер, и се разбърква, докато се получи емулсия.
5
Салата от булгур и червено цвекло 5
В голяма купа се смесват цвеклото, лукът, ментата, магданозът, булгурът и дресингът. Салатата се разбърква добре и се оставя за 30 минути в хладилник.
6
Салата от булгур и червено цвекло 6
Поднася се с нарязано на кубчета авокадо и по желание може да се гарнира с овче сирене.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

19.04.2015
Вкусна салата и чудесна гарнитура. Не си я представям без мента- струва ми се че най-хубавото от нея ще липсва.
3.
Изпрати
лично съобщение

20.01.2015
Много вкусна и здравословна салата!
2.
Изпрати
лично съобщение

19.01.2015
вкусна салата :)
1.
Изпрати
лично съобщение

15.01.2015
Прекрасна зимна салата, но пропуснах ментата - нещо не ми се вързва за този сезон.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: