Салата от брюкселско зеле с лимонов винегрет

Източник: Бон Апети
Дата: 23.04.2002
Салата от брюкселско зеле с лимонов винегрет
 
Необходими продукти:
350 г брюкселско зеле
2 салати
1 връзка репички
2 моркова
зелен лук
1 к. ч. зехтин
сок от 1/2 лимон
2 щипки мащерка
1 ч. л. горчица
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата от брюкселско зеле с лимонов винегрет
Зелето се почиства, кочаните се разрязват на кръст и се поставя за 3-4 минути в подсолена вряща вода. Изважда се и се потапя в съд с леденостудена вода. След като изстине, се отцежда.
2
Салата от брюкселско зеле с лимонов винегрет 2
Салатата се нарязва наедро, репичките и зеленият лук - на колелца, морковът се настъргва. Поставят се в салатиера.
3
Салата от брюкселско зеле с лимонов винегрет 3
Брюкселското зеле се добавя в салатиерата. Съставките за винегрета се пасират или се разбиват с тел. Салатата се подправя с лимоновия винегрет непосредствено преди сервиране.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: