Салата от брюкселско зеле и ряпа

Източник: Бон Апети
Дата: 23.07.2010
Салата от брюкселско зеле и ряпа
 
Необходими продукти:
500 г брюкселско зеле
200 г ряпа
150 г чери доматчета
3 с. л. зехтин
2 с. л. ябълков оцет
1/4 връзка копър
4–5 стръка див лук
сол и бял пипер на вкус
копър за украса


Начин на приготвяне:
1
Зелето се поставя в кипяща подсолена вода и ври 4–5 минути (ако е замразено, се бланшира за 2–3 минути). Изважда се и се нарязва на ивици.
2
Ряпата се настъргва на едро ренде, а чери доматчетата се разполовяват и се смесват със зелето.
3
От зехтина, оцета и нарязаните надребно копър и див лук се прави дресинг, който се овкусява със сол и бял пипер, и с него се заливат зеленчуците.
4
Разбърква се добре, украсява се с клонче копър и се сервира.

 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: