Салата от боб и тиква с таханов сос

Вкусна постна комбинация
Източник: Бон Апети
Дата: 17.12.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г тиква „Цигулка“
500 г червен боб (от консерва)
1 глава червен лук
1 скилидка чесън
1 връзка пресен кориандър
3 с. л. олио
1 с. л. подправка „Заатар“
сол на вкус

за дресинга:
2 с. л. зехтин „Екстра върджин“
2 с. л. светъл сусамов тахан
1 скилидка чесън
сокът от 1/2 лимон
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата от боб и тиква с таханов сос
Тиквата се почиства и се нарязва на кубчета.
2
Салата от боб и тиква с таханов сос 2
Разбърква се с подправката „Заатар“, олиото и смачканата със сол скилидка чесън.
3
Салата от боб и тиква с таханов сос 3
Пече се около 40 минути в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор.
4
Салата от боб и тиква с таханов сос 4
Лукът и кориандърът се наситняват.
5
Салата от боб и тиква с таханов сос 5
В купа се смесват отцеденият боб, охладената тиква и лукът.
6
Салата от боб и тиква с таханов сос 6
Лимоновият сок се разбърква добре със зехтина, сусамовия тахан, смачканата скилидка чесън, около 50 мл студена вода и сол на вкус.
7
Салата от боб и тиква с таханов сос 7
Салатата се залива с дресинга.
8
Салата от боб и тиква с таханов сос 8
Поръсва се с наситнения кориандър, разбърква се и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

01.02.2016
Христина, като подходящи варианти бихме препоръчали печена риба (овкусена само със сол и черен пипер) или някоя от тези две наши рецепти, които можеш да намериш в сайта ни: „Свинско печено с тъмна бира“ и/или „Терин от пуешко с моцарела“.
1.
Изпрати
лично съобщение

24.01.2016
Здравейте, салатата е прекрасна. Аз попаднах на доста сладка тиква, което разбира се, когато готвя десерт с тиква никога не се случва :) Но се отрази положително на вкуса , леко екзотичен и приятен. Дали бихте могли да ми препочъчате рецепта за основно ястие към тази салата? Благодаря Ви предварително!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


123 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: