Салата "Ном"

Виетнамска рецепта, приготвена от Нго Тхи Тхук и Ан Нго
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Салата
 
Необходими продукти:
50 г фъстъци
1/2 зелка
2 стръка пресен лук
2 моркова
1 люта чушка
4-5 стръка магданоз
50 г фъстъци
2 скилидки чесън
4 с. л. вода
2 с. л. винен оцет
2 с. л. рибен сос
1 ч. л. захар
1/2 ч. л. сол
3-4 щипки натриев глутамат
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата
Морковите се настъргват на ситно ренде, зелето се нарязва на тънки ивици, а зеленият лук и магданозът – наситно. Зеленчуците се смесват в салатиера.
2
Салата
Фъстъците (50 г) се счукват в хаванче и се сипват в салатата заедно с нарязаната наситно люта чушка.
3
Салата
В малка купичка се смесват оцет, рибен сос, захар и сол.
4
Салата
Прибавят се счуканите фъстъци за соса и наситнените скилидки чесън. Поръсва се с натриев глутамат и черен пипер, налива се вода и се разбърква добре.
5
Салата
Салатата се овкусява с приготвения сос и хубаво се разбърква.
6
Салата
При сервиране порциите се поръсват със счукани фъстъци и се украсяват с листенца магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


214 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: