Салата „Ница“

Хармонично съчетание от риба тон, зелен фасул, варени картофи, маслини, домати и яйца, овкусени с лек винегрет
Източник: Бон Апети
Дата: 15.08.2011
Салата „Ница“
 
Необходими продукти:
200 г картофи
200 г зелен фасул (замразен, френски)
100 г риба тон
1 домат
2 яйца
6 черни маслини
6 зелени маслини
сол на вкус

за винегрета:
100 мл зехтин
сокът от 1 лимон
2 стръка магданоз
1/2 скилидка чесън
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата „Ница“

Картофите се белят, режат се на кубчета и се сваряват в подсолена вода. Зеленият фасул се вари на пара. Когато се готови, се обливат със студена вода и се смесват в купа.


2
Салата „Ница“ 2

Яйцата се варят 8 минути. Маслините се обезкостяват и се режат наситно.


3
Салата „Ница“ 3

Сокът от 1 лимон и зехтинът се разбиват с телена бъркалка. Посолява се и към винегрета се прибавят ситно нарязаният магданоз, наситненият чесън и черен пипер. 


4
Салата „Ница“ 4

Картофите и зеленият фасул се поставят в ринг, притиска се добре с лъжица, за не се разпадне сместа, когато се отстрани рингът. Отгоре се поръсват наситнените маслини и слагат филенца риба тон. 


5
Салата „Ница“ 5

Отстрани се  поставя резени домат и яйце. Залива се с останалия винегрет и се сервира. 


 


 


Вариант:


Може да приготвите дресинг от 2 с. л. майонеза, 4 с. л. цедено кисело мляко, сокът от 1/2 лимон, сол и черен пипер на вкус. Вместо риба тон може да използвате филета аншоа. 


 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: