Салата „Мимоза"

Води началото си от Русия, края на 70-те ...
Източник: Бон Апети
Дата: 12.12.2011
Салата „Мимоза\
 
Необходими продукти:
200 г пушена сьомга
2 големи картофа
2 големи моркова
6 яйца
2 връзки пресен лук
4 с. л. майонеза
200 г сирене „Чедър” („Пошехонский”, „Гауда”, „Пармезан”


Начин на приготвяне:
1
Салата „Мимоза\

Картофите, морковите и яйцата се сваряват. Рибата се нарязва на ивици.


2
Салата „Мимоза\

Зеленият лук се нарязва наситно.


3
Салата „Мимоза\

Яйцата се обелват, белтъците се отделят от жълтъците и се настъргват на ренде.


4
Салата „Мимоза\

Картофите, морковите и сиренето също се настъргват.


5
Салата „Мимоза\

Порциите се оформят с помощта на ринг. Всички продукти се редят на пластове, в последователност по желание. Добре е лукът да е над рибата и да се завърши с жълтък, претрит през цедка.


6
Салата „Мимоза\

Поръсва се с лук и се поднася.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

22.09.2014
Приготвих салатата във формички сърчица. И отгоре за разкош поръсих с малко пармезан.
1.
Изпрати
лично съобщение

23.01.2014
Много добре
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


105 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: