Салата “Казанова”

Рецепта на Франкатели
Източник: Бон Апети
Дата: 02.11.2011
Салата “Казанова”
 
Необходими продукти:
6–7 стръка селари
1 малка глава червен лук
1 морков
3 яйца
червена салата за декорация

за майонезения сос :
150 мл майонеза
50 г дижонска горчица
1 с. л. кисело мляко
1 скилидка чесън
2 с. л. лимонов сок
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата “Казанова”

Яйцата се сваряват и охлаждат. Белтъците се отделят от жълтъците и се нарязват на ленти.


2
Салата “Казанова” 2

Селарито се измива, обелва се и се нарязва на много тънко.


3
Салата “Казанова” 3

Лукът се реже наситно, моркова се настъргва на ситно ренде. Всичко се разбърква добре.


4
Салата “Казанова” 4

Чесънът за дресинга се стрива на паста с малко сол. Лимонът се изцежда и заедно с пастата се смесват с останалите продукти за дресинга.


5
Салата “Казанова” 5

Салатата се залива и се поръсва със сварените жълтъци, които са претрити през цедка. Декорира се с листа червена салата и се поднася.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


174 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: