Салата "Хилда"

Гост: Хилда Казасян
Източник: Бон Апети
Дата: 26.06.2004
Салата
 
Необходими продукти:
1 пилешки гърди
1 зелена салата
1 червена салата
1 връзка рукула
150 г пресни гъби
4 филии хляб
5–6 с. л. олио
сирене „Пармезан” за настъргване
1 с. л. горчица
1 с. л. майонеза
1 ч. л. настърган хрян
3 с. л. балсамов оцет
1 к. ч. зехтин


Начин на приготвяне:
1
Салата
Пилешкото месо, почистено от кожата, се сварява с малко сол и след това се оставя да се охлади.
2
Салата
Салатите се накъсват и се поставят в салатиера заедно с нарязаните наедро рукула и гъби.
3
Салата
Филиите се нарязват на кубчета и се запържват в загрятата мазнина, така че да се получат кротони.
4
Салата
Дресингът се приготвя, като горчицата, майонезата, хрянът, балсамовият оцет, зехтинът и солта се поставят в купа и се разбъркват добре.
5
Салата
Пилешкото месо се накъсва, поставя се при зеленчуците и отгоре се настъргва сиренето. Преди сервиране салатата се поръсва с кротоните и се полива с дресинга.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


116 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: