Салата „Доматено ветрило“

Свеж домат с вкусна и ароматна плънка – опитайте!
Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 17.12.2013
Салата „Доматено ветрило“
 
Необходими продукти:
2 твърди домата
100 г сирене
100 г кашкавал
1 с. л. майонеза
3 с. л. цедено кисело мляко
2 скилидки чесън
4 стръка копър
4 листенца босилек
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Доматите се измиват и се подсушават. Объръщат се обратно и внимателно се нареждат под формата на ветрило.
2
В купа се настъргват сиренето и кашкавалът, а копърът и босилекът се нарязват на дребно. Счукват се скилидките чесън и всички продукти се смесват заедно, като се разбъркват добре съставките. Внимавайте със солта, защото е възможно кашкавалът и сиренето да са солени.
3
С малка лъжичка се пълнят между разрезите, като не се препълва, за да не изтече.
4
Оставете на хладно готовото ветрило за 30 минути, за да попият подправките. Поднася се охладено, върху листа от свежа маруля.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

19.03.2014
Експериментирайте с плънко по ваш вкус.
5.
Изпрати
лично съобщение

09.03.2014
Много ефектна салата
4.
Изпрати
лично съобщение

28.01.2014
вкусничко
3.
Изпрати
лично съобщение

24.01.2014
Не всеки път слагам кашкавал , но и в двата варианта е супер
2.
Изпрати
лично съобщение

23.12.2013
Това е една много лесна и бърза рецепта за предястие. Видях я тук и ще я правя, когато имам гости, защото е много ефектна и със сигурност ще хареса на гостите ми! Много е вкусна и е страхотно мезе за ракийката :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


321 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: