Салата „Дъга“

Шарена и вкусна
Източник: Бон Апети
Дата: 01.11.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1/4 глава червено зеле
1/4 глава бяло зеле
1 жълта чушка
1 червена чушка
1 зелена чушка
2 моркова
4 стръка зелен лук
1/2 връзка пресен кориандър

за дресинга:
1 с. л. кимион на зърна
1/2 ч. л. сол
1/4 ч. л. черен пипер
сокът от 1 лайм
2 с. л. винен оцет
1 с. л. мед
60 мл зехтин


Начин на приготвяне:
1
Салата „Дъга“
Двата вида зеле, чушките и морковите се почистват, нарязват се на ивици и се смесват в купа.
2
Салата „Дъга“ 2
Лукът и кориндърът се наситняват.
3
Салата „Дъга“ 3
Кимионът се запича на сух тиган.

4
Салата „Дъга“ 4
Стрива се се в хаванче, заедно със сол и черен пипер на вкус.
5
Салата „Дъга“ 5
Смесва се със сока от лайм, оцета, меда и зехтина, и се разбърква, до получаването на дресинг.
6
Салата „Дъга“ 6
Зеленчуците се заливат с дресинга и се поръсват с лука и кориандъра. Салатата се разбърква и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

30.12.2019
При следващо правене бих пропуснала кимиона. Но като цяло е вкусна!
4.
Изпрати
лично съобщение

21.01.2016
Вкусна е, препоръчвам.
3.
Изпрати
лично съобщение

31.10.2015
Пропуснах кимиона и кориандъра,но се получи страхотен вкус!
2.
Изпрати
лично съобщение

27.10.2015
Тази витаминозна бомба изглежда доста вкусна!
1.
Изпрати
лично съобщение

12.10.2015
да
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: