Салата "Чифлиджанов"

Гост: Краси Минев
Източник: Бон Апети
Дата: 17.04.2004
Салата
 
Необходими продукти:
1/4 зелка
1 морков
3–4 стръка целина
3 с. л. зехтин
сок от 1 лимон
1 салата
1 краставица
2 домата
3–4 розички маринован карфиол
2–3 маслини
1 люта чушка
3–4 стръка магданоз
3–4 стръка копър
1 с. л. каперси


Начин на приготвяне:
1
Салата
Зелето се реже надребно, единият морков се настъргва на ситно ренде. Зелето се поставя на дъното на салатиера, върху него се поръсва настърганият морков и се полива с 1 с. л. зехтин и половината от лимоновия сок.
2
Салата
Целината се нарязва наситно, салатата – наедро, а доматите и краставицата – на четвъртинки. Карфиолът се измива и се накъсва на розички. Аранжират се в салатиерата, отгоре се слагат крехките листа на салатата.
3
Салата
Магданозът и копърът се нарязват наситно и с тях се поръсва салатата. Добавят се каперсите, маслините и лютата чушка и се овкусява с останалата част от зехтина, лимоновия сок и оцет на вкус.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: