Салата „Четири сезона"

Авторска рецепта
Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 22.12.2013
Салата „Четири сезона\
 
Необходими продукти:
за пролетта:
220 г китайско зеле
1 връзка репички
2 стръка пресен лук
2 с. л. зехтин
сол и оцет на вкус

за лятото:
100 г твърди домати
100 г свежа краставица
4 печени червени чушки
60 г козе сирене
3 стръка пресен лук
2 с. л. зехтин
сол и оцет на вкус

за есента:
2 сварени картофа
1 малка глава лук
2 с. л. зехтин
сол и оцет на вкус

за зимата:
200 г сварен боб
170 г пушен бекон
80 г сварен морков
80 г сладка царевица
2 кисели краставички
3-4 с. л. салатена майонеза
сол и оцет на вкус


Начин на приготвяне:
1
Характерното на тази салата е че се прави сезон по сезон. Пролет. Нарежете на тънки лентички почистените и измити листа китайско зеле, пресния лук на дребно, а почистените репички на резенчета. В подходяща купа смесете нарязаните продукти. Овкусете с подправките и разбъркайте добре.
2
Лятото започваме с домата и краставицата, които нарязваме на резени, печените червени чушки на ивици а пресния лук на дребно. В подходяща купа смесете нарязаните продукти и овкусете със подправките.


3
За есента нарязваме сварените картофи на кубчета, а главата лук на дребно. Овкусете с подправките и разбъркайте добре.
4
За зимата нарежете пушения бекон и киселите краставички на кубченца, а моркова на резени. В подходяща купа смесете нарязаните продукти, прибавете боба и сладката царевица. Овкусете с подправките, прибавете салатената майонеза и разбъркайте добре.
5
Вземете подходяща голяма чиния и подредете салатите върху нея. Добавете натрошеното сирене върху „лятото“. На финала поставете една маслина в центъра на салатата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: