Салата „Бъфалоу”

Източник: Бон Апети
Дата: 10.12.2009
Салата „Бъфалоу”
 
Необходими продукти:
200 г свински ребра
1 домат
50 г рукула
30 г радичо
2–3 листа салата „Айсберг”
2–3 листа селари
зехтин и сол на вкус
20 г мед
30 мл соев сос
5 мл чили сос
20 мл лимонов сок
10 г доматено пюре
30 мл зехтин
3 жълтъка
10 мл лимонов сок
5 г сол
20 г едрозърнеста горчица
10 мл готварска сметана готварска сметана
5 г чеснова паста
бял пипер
листа мента на вкус


Начин на приготвяне:
1
Продуктите за маринатата внимателно се смесват. Месото се отделя от ребрата, почиства се от ципите и се покрива с маринатата, която трябва да се втрие добре. Оставя се в хладилник за 4–5 часа, като на всеки час се изважда и се разбърква.

2
Маринованото месо се нанизва на шишове и се пече на скара по 2–3 минути от всяка страна. Намазва се с остатъка от маринатата и се оставя на топло.
3
Доматът се обелва, почиства се от семките и се нарязва на малки кубчета.
4
Жълтъците за дресинга се разбиват с телена бъркалка в дълбок съд със солта, постепенно се прибавят на тънки струйки зехтинът и лимоновият сок. Накрая се сипват сметаната, горчицата, чесновата паста, бял пипер и нарязани наситно листа мента.
5
Преди сервиране месото от шишовете внимателно се слага върху листата от салатата „Айсберг” заедно с кубчетата домати и накъсаните листа от останалите салати. Залива
се с дресинга, а по желание той може да се сервира и отделно.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: