Салата „Айсберг“ с филе от пушена сьомга

Източник: Бон Апети
Дата: 23.06.2010
Салата „Айсберг“ с филе от пушена сьомга
 
Необходими продукти:
2 салати „Айсберг“
300–350 г прясно филе от сьомга
120 г консервирана царевица
2–3 стръка див чесън
2 стръка фенел (резене)
3 с. л. горчица
3 стръка копър
1 с. л. мед
сокът от 2 лимона
2 с. л. зехтин
сол и бял пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Филето се овкусява със сол и бял пипер и се приготвя на пара за 7–8 минути.

2
Охлажда се и се начупва в купа върху нарязаната наедро салата „Айсберг“ и царевицата.
3
Продуктите за дресинга се разбъркват до получаването на хомогенна смес и се изливат върху салатата.
4
Всичко се разбърква и се декорира със стръковете фенхел, дивия чесън и резен лимон.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

18.10.2015
Получи се много интересна салата. Изключително ми допадна като вкусови съчетания. Непременно ще е направя пак, но този път бих намалила горчицата в дресинга. 1-1,5 супена лъжица според мен е напълно достатъчно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: