Салата "Авантюра"

Гост: радио "Романтика"
Източник: Бон Апети
Дата: 11.02.2006
Салата
 
Необходими продукти:
500 г тиква
100 г пилешко филе
1/2 консерва червено цвекло (200 г)
20 мл зехтин
бадеми и магданоз за украса
20 мл зехтин
1-2 щипки червен лют пипер
1 щипка сол
60 г майонеза
30 г синьо сирене


Начин на приготвяне:
1
Салата
Тиквата се почиства от семето, обелва се и се нарязва на малки парчета. След това се сварява в подсолена вода.
2
Салата
Приготвя се марината от зехтина, лютивия червен пипер и солта. Пилешкото филе се нарязва на малки и тънки парчета, които се мариноват за 1/2 час. След това се запичат на грил-тиган от двете страни до златисто. Отцеждат се от мазнината.
3
Салата
Цвеклото се измива, слага се в салатиера и се полива с малко зехтин. Прибавя се сварената и изстинала тиква, разбърква се.
4
Салата
Приготвя се сосът, като синьото сирене се смесва с майонезата, добавят се 2 с. л. вода и се пасира.
5
Салата
В средата на порционна чиния се слагат овкусените със зехтин кубчета тиква и цвекло. Отгоре се слагат филенцата, около тях се нанася сосът. Салатата се украсява с бадеми и листенца магданоз и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


113 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: