Салата

Гост: Жоро Владимиров
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Салата
 
Необходими продукти:
100 г спанак
1 круша
3 моркова
1/2 пъпеш
1/2 зелена къдрава салата
1/2 червена къдрава салата
10 маслини с чушка
10 мариновани лукчета (арпаджик)
сол на вкус
лимонов сок на вкус

за дресинга:
4 ч. л. кетчуп
1 ч. л. мед
1 ч. л. соев сос
1 щипка захар
1 ч. л. бренди
1/2 ч. л. сос “Уорчестър”
2-3 капки сос “Табаско”


Начин на приготвяне:
1
Салата
Морковите се сваряват в подсолена вода с щипка захар.
2
Салата  2
Крушата се обелва и се намазва с лимонов сок, за да не потъмнее.
3
Салата  3
От месестата част на пъпеша, морковите и крушата се отделят топчета с помощта на специална лъжичка.
4
Салата  4
Кетчупът се смесва с меда, соевия сос, брендито, соса “Уорчестър” и капките “Табаско”.
5
Салата  5
Двата вида къдрава салата и спанакът се накъсват в купа, след което се разпределят в коктейлни чаши с широко гърло.
6
Салата  6
Прибавят се топчетата от круша, морков и пъпеш, маслините и лукчетата.
7
Салата  7
Салатата се овкусява с дресинга.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


140 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: