Севиче от скариди
Лора и Стоян
6. |
Изпрати
лично съобщение |
25.01.2016 Красимир, в случая съдът за готвене дава името и на ястията, приготвени в него (аналогично например на „гювеч”), а именно: саганаки е наименованието на съд за готвене - малко тиганче с две дръжки (като уши). Думата идва от турски - „сахан” (меден тиган). Гърците наричат „саганаки” различни видове предястия, сготвени в такъв тиган - например запържен кашкавал (понякога овалян само в брашно), пържено или панирано сирене, а също и запечени скариди или миди с доматен сос.
|
5. |
Изпрати
лично съобщение |
25.01.2016 Здравейте, моля кажете ми какво означава саганаки и каква е историята на тази дума...саганаки със скариди
|
4. |
Изпрати
лично съобщение |
02.03.2015 Получи се вкусно,но някак си скаридите не ми харесват когато са така сварени.Предпочитам ги на тиган.А лично мое мнение,че саганаки с миди е много по-добре.
|
3. |
Изпрати
лично съобщение |
02.06.2014 Прекрасно, бързо, питателно и здравословно ястие!
|
2. |
Изпрати
лично съобщение |
26.05.2014 Правил съм тази рецепта на о.Тасос , но с бланширани скариди. Става и с тях , доста вкусно.
|
Умами, или петият вкус, олицетворява нежния и приятен послевкус, усилва вкусовите усещания и прави храната...
Планирането на бюджета при пазаруване може да бъде предизвикателство, но с правилните инструменти лесно може...
В днешния забързан свят все повече хора избират доставка на храна, за да спестят време...
Водката съществува от векове и играе ключова роля в културите на много страни. Тя не...
Съветите на лекарите как да се грижим за здравето на очите Някои хранителни вещества поддържат цялостното...