Сач за мъже

На керамична плоча цвърчат различни видове месо и зеленчуци
Източник: Бон Апети
Дата: 29.09.2023
Сач за мъже
 
Необходими продукти:
300 г свински врат
400 г пилешки пържоли без кожа
200 г пушен бекон
500 г воденички
100 г колбас „Чоризо“
400 г гъби
8 печени чушки
2 глави лук
2 скилидки чесън
2–3 люти чушки
200 г кашкавал
1/2 връзка магданоз
2 с. л. зехтин
1 ч. л. пушен лют пипер
1 ч. л. червен пипер
1 дафинов лист
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Сач за мъже

Воденичките се почистват, сваряват се в подсолена вода с чесъна и дафиновия лист за 2 часа и след това се обелват. Вратните пържоли се нарязват на големи парчета и се овкусават със сол лют, червен и черен пирпер. Пилешкото се овкусава по същия начин. Беконът се нарязва на кубечта. Чоризото се оставя цяло (то се продава нарязано на шайби).


2
Сач за мъже 2

Гъбите, предварително обелени и печените чушки се нарязват наедро, а лукът – на шайби.


3
Сач за мъже 3

Сачът се загрява на котлона и в него се сипва зехтина. Първо се запържва свинският врат, а след него беконът, пилешкото, воденичките и колбасът. Когато са готови, се изваждат.


4
Сач за мъже 4

В същата мазнина се слагат  – първо гъбите, след това и чушките. Овкусяват се със сол и черен пипер и се изваждат.


5
Сач за мъже 5

Слагат се шайбите лук, също се  овкусяват със сол  и черен пипер и когато се запържат от едната страна, се обръщат.


6
Сач за мъже 6

Върху лука се слагат всички меса, а върху тях чушките и гъбите.


7
Сач за мъже 7

Поръсва се с настъргания кашкавал и се забиват лютите чушки, цепнати леко, колкото да си пуснат лютивината.


8
Сач за мъже 8

Сачът се запича в загрята на 180 градуса фурна, докато се запече кашкавалът и се сервира поръсен с магданоз.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

05.11.2021
Получи се точно по наш вкус...
1.
Изпрати
лично съобщение

27.08.2014
Обожавам сач! Невероятен е !
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: