Сач със свинско и зеленчуци

Източник: Меги
ТИТЛА: Чирак
Дата: 19.03.2015
Сач със свинско и зеленчуци
 
Необходими продукти:
около 600 г свинско месо
3 глави червен лук
1 червена чушка
1 зелена чушка
1/2 тиквичка
1 морков
200 г гъби
универсална подправка за месо или за барбекю
около 100 мл соев сос
1 ч. л. мед
10 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Нарежете свинското на по-едри парчета, овкусете ги с подправка за барбекю, соевия сос, малко олио, меда и черен пипер и ги оставете в похлупен съд в хладилника за няколко часа.
2
Нарежете зеленчуците на парчета. Морковите и тиквичката може да нарежете на тънки жулиени с помощта на белачка. Гъбите се нарязват на тънки филийки, а лукът на полумесеци.
3
Загрейте сача и го намажете равномерно с олио 3 пъти, за да се загрее добре. Сложете месото да се запържи и бъркайте, докато е готово. Извадете сготвеното свинско, намажете сача отново и сложете всички зеленчуци също да се запържат.
4
Щом придобият лек загар, добавете месото и гответе още няколко минути.
Овкусете със сол и поднесете горещо.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: