Сач от свинско месо със задушени зеленчуци

Гост: Ася Гинчева
Източник: Бон Апети
Дата: 15.10.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г свинско контра филе
1/2 ч. л. универсална подправка
2 с. л. соев сос
2 с. л. брашно
50 мл олио
100 г гъби
печени зеленчуци за декорация
4 с. л. маргарин
2 картофа
50 г броколи
50 г грах
50 г царевица
50 г брюкселско зеле
50 г бекон
50 г луканка
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Сач от свинско месо със задушени зеленчуци

В нагорещен тиган се нагрява олио, сипва се брашното и се налива около 1 ч. ч. студена вода. Слагат се гъбите, нарязани на филии. Овкусява се със соев сос, универсална подправка и черен пипер и се задушава.


2
Сач от свинско месо със задушени зеленчуци 2
Месото се овкусява с черния пипер и се изпича на скара или ребрен тиган. В същия тиган се запичат нарязаните на филии бекон и луканка.
3
Сач от свинско месо със задушени зеленчуци 3

Маргаринът се разтопява и в него се задушават броколите и сварените картофи, като отново се поръсват с универсалната подправка.


4
Сач от свинско месо със задушени зеленчуци 4
Сачът се нагрява, в него се слага гъбеният сос. Месото се нарязва на жулиени, които се поставят върху соса.
5
Сач от свинско месо със задушени зеленчуци 5
Отгоре се подреждат задушените зеленчуци, след това - запечените зеленчуци и накрая се добавят луканката и беконът.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: