Сабле с кестенов мус и „Маскарпоне”

Източник: Бон Апети
Дата: 06.10.2009
Сабле с кестенов мус и „Маскарпоне”
 
Необходими продукти:
200 г брашно
125 г пудра захар
150 г меко краве масло
1 яйце
1 жълтък
150 мл сметана
65 г пюре от кестени
50 г твърдо краве масло
30 г пудра захар
125 г „Маскарпоне”
50 г заквасена сметана
1 ванилия
45 г пудра захар
кората от 1 лимон
460 г зелени ябълки (твърди)
500 г захар
20 мл сметана
1 ч. л. канела
35 г меко краве масло


Начин на приготвяне:
1
Всички продукти за бисквитите се смесват в купа и се бъркат, докато се получи меко тесто. Оставя се да престои 24 часа в хладилник, разпределя се в кръгли или друг вид формички и се пече около 15 минути в предварително загрята до температура 160 градуса фурна.

2
В купа се слагат кестеновото пюре, маслото, предварително разбитата сметана и пудрата захар и се разбърква до хомогенизиране.

3
Кремът се приготвя, като в подходящ съд се смесват маскарпонето, заквасената сметана, ванилията и пудрата захар, прибавя се настърганата лимонова кора и се разбърква.

4
Ябълките се обелват, почистват се от семките и се нарязват на филийки. Разтопява се захарта, слагат се сметаната и маслото и след като се добавят ябълките за 2–3 минути, се поръсва с канелата.

5
Сладкишът се сервира в чиния, като се подреждат пластове: най-отдолу се слага бисквита, след това мус от кестени, бисквита, крем „Маскарпоне”, отново бисквита и най-отгоре се поставят карамелизираните ябълки. Покапва се със соса от ябълките и по желание се аранжира с пресни плодове, пудра захар и мента.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


115 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: