Сабджи

Гост: Гергана Захариева, заместник-председател на Българска йога асоциация
Източник: Бон Апети
Дата: 08.09.2007
Сабджи
 
Необходими продукти:
400 г зелен фасул
6 картофа
1 глава лук
1 морков
100 мл олио
1 ч. л. синапено семе
1 ч. л. семена кимион
1 ч. л. смлян кимион
1 ч. л. джинджифил
1 ч. л. кориандър
1 ч. л. куркума
1 1/2 ч. л. сол
магданоз за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Сабджи
Лукът и морковите се почистват и се нарязват наситно.
2
Сабджи 2
Картофите се обелват и се нарязват на малки кубчета.
3
Сабджи 3
Олиото се загрява в дълбок тиган и в него се запържват семената синап и кимион.
4
Сабджи 4
Добавят се смленият кимион, джинджифилът, кориандърът и куркумата.
5
Сабджи 5
Лукът се сипва при запържените подправки, разбърква се и се добавя нарязаният морков.
6
Сабджи 6
Накрая се слагат картофите и се разбърква така, че мазнината да облее зеленчуците.
7
Сабджи 7
Сипва се зеленият фасул и отново се разбърква добре.
8
Сабджи 8
Налива се гореща вода, колкото да покрие продуктите, посолява се и къкри на тих огън под капак до кулинарна готовност. При сервиране се поръсва с магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: