Рьощи

Гост: Лоран Виуме, консул на Швейцария в България
Източник: Бон Апети
Дата: 27.01.2007
Рьощи
 
Необходими продукти:
1 кг сварени картофи
1 глава лук
2-3 с. л. олио
1 с. л. краве масло
1 ч. л. свинска мас
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Рьощи
Лукът се нарязва наситно. Олиото се загрява в тиган, сипва се лукът и се запържва, като се добавя и свинската мас.
2
Рьощи 2
Картофите се обелват и се настъргват на ситно ренде.
3
Рьощи 3
Когато лукът омекне добре, се добавят настърганите картофи.
4
Рьощи 4
Зеленчуците се разбъркват хубаво, за да се разпредели равномерно топлината.
5
Рьощи 5
Сместа се заравнява и се притиска плътно, така че да се получи нещо като палачинка.
6
Рьощи 6
Запържва се, докато отдолу се получи златиста коричка. След това тиганът се похлупва с чиния и се обръща.
7
Рьощи 7
Приготвената картофена "палачинка" се изважда в чинията, а тиганът се намазва с масло.
8
Рьощи 8
Ястието се връща в намазнения тиган, за да се запече и от другата страна.
9
Рьощи 9
Рьощи се поръсва с черен пипер и сол и се сервира заедно с нарязано телешко по цюрихски.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

25.01.2014
Много е вкусно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


265 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: