Руска салата

Вкусна, неповторима и апетитна идея за разядка или предястие
Източник: Дарина
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 07.01.2017
Руска салата
 
Необходими продукти:
4 средно големи картофа
3 моркова
150 г царевица (от консерва)
150 г сварено червено цвекло
кисели краставички (или пресни)
грах от консерва
сол, черен пипер и чесън на вкус

за майонезата:
3 жълтъка
1 к. ч. олио
2-3 ч. л. лимонов сок
1 ч. л. горчица
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Картофите и морковите се обелват и се сваряват в подсолена вода. Нарязват се на дребно и се смесват с другите зеленчуци в купа.

2
Майонезата се приготвя, като във висок съд се смесват жълтъците (на стайна температура), солта и лимоновият сок. Разбиват се с пасатор.
3
Постепенно се прибавя олиото и пасаторът се изтегля нагоре. Ако майонезата стане много гъста, се сипва малко вода и се разбърква отново.
4
Накрая се слага горчицата. Добавят се черен пипер и пасиран чесън – на вкус.

5
Зеленчуците се смесват с майонезата, разбъркват се добре и салатата се поднася. Да ви е сладко!


Съвет:
Препоръчително е, салатата да се сервира охладена.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: