Руска салата

Източник: Елена Миланова
ТИТЛА: Готвач
Дата: 31.12.2016
Руска салата
 
Необходими продукти:
за майонезата:
2 яйца
1/2 ч. л. лимонтузу
1/2 ч. л. сол
400 мл олио

за салатата:
2 твърдо сварени яйца
2-3 сварени картофа
2-4 кисели краставички
2 кисели моркова
1/3 ч. ч. сварен грах
1/3 ч. ч. нарязан колбас


Начин на приготвяне:
1
Краставичките, морковите и колбасът се нарязват на ситни кубчета.

2
Яйцата се сваряват, обелват се и се нарязват.

3
Картофите се обелват, сваряват се и се нарязват.

4
Грахът (ако не е от консерва) също се сварява.

5
От посочените продукти се приготвя майонеза. Към нея се прибавят нарязаните продукти и се разбърква добре.
6
Съвети:

Яйцата за майонезата задължително се измиват с гъба, топла вода и сода бикарбонат, след което веднага се чукват.

Сварените яйца се обелват и се нарязват на ситни кубчета, с размер от около 3-4 мм. Обемът, който се получава, е мярката за количеството на останалите нарязани продукти (за да е добре балансиран вкусът, е хубаво, продуктите да са еднакви по обем).

Аз слагам домашна пуешка шунка и салам „Милано“.

Добре е, киселите краставички и киселите моркови да са от т.нар. „сурова туршия“ - т.е. да се направени само със сол.

Съвет:
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

13.04.2019
Направих я без яйца .Домашната майонеза е супер.
2.
Изпрати
лично съобщение

07.05.2017
Направих я и много се хареса у дома, само не сложих грах.
1.
Изпрати
лично съобщение

08.01.2017
Препоръчвам вместо кисел морков от туршия да се сложи сварен пресен морков.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: