Румънски шиш от Лепша

Източник: Бон Апети
Дата: 23.05.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг свинско шарено месо
100 г сланина
2-3 домата
2-3 чушки
2 глави лук
2 стрити дафинови листа
1 ч. л. гранулиран лук
1 ч. л. чесън на прах
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. салвия
1/2 ч. л. смлян бахар
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Румънски шиш от Лепша
Свинското месо се нарязва на по-едри парчета и се поставя в дълбок съд.
2
Румънски шиш от Лепша 2
Поръсва се с гранулиран лук, чесън на прах, червен пипер, салвия и бахар, стриват се 2 дафинови листа.
3
Румънски шиш от Лепша 3
Месото се омесва с подправките и се оставя да престои половин час.
4
Румънски шиш от Лепша 4
Сланината се нарязва на еднакви по големина кубчета.
5
Румънски шиш от Лепша 5
Доматите, чушките и лукът се почистват и се нарязват на по-едри парчета.
6
Румънски шиш от Лепша 6
Шишовете се редят, като се започва с лук, след това се набожда парче месо. Месото се редува със зеленчуците и накрая отново се завършва с лук.
7
Румънски шиш от Лепша 7
Шишове се пекат на скара до кулинарна готовност.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: