Рулца от сьомгова пъстърва с тапенада

Изтънчена комбинация от вкусове и аромати
Източник: Бон Апети
Дата: 05.03.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 сьомгова пъстърва (1,2 кг)
2 филийки хляб
2 скилидки чесън
4 с. л. зехтин
клечки за зъби

за тапенадата:
3 скилидки чесън
150 г маслини „Каламата“
30 г каперси
1/4 връзка магданоз
2 с. л. сок от лимон
3 филета аншоа
1 с. л. зехтин „Екстра върджин"


Начин на приготвяне:
1
Рулца от сьомгова пъстърва с тапенада
Костилките на маслините се отстраняват, магданозът се наситнява, а чесънът се обелва и се нарязва наедро. В хаванче се слагат маслините, чесънът, магданозът, аншоата, лимоновият сок, зехтинът и каперсите и всичко се стрива на паста.
2
Рулца от сьомгова пъстърва с тапенада 2
Хлябът се смила в блендер и се смесва с пастата.
3
Рулца от сьомгова пъстърва с тапенада 3
Рибата се почиства от люспите, обезкостява се и се филетира, като кожата се запазва.
4
Рулца от сьомгова пъстърва с тапенада 4
Всяко филе се реже на 3 парчета и във всяко парче се слага от пастата с хляб.
5
Рулца от сьомгова пъстърва с тапенада 5
Завиват се рулца, които се увиват в кожата от рибата и се забождат с клечка за зъби.
6
Рулца от сьомгова пъстърва с тапенада 6
Подреждат се в тава, покрита с хартия за печене. Заливат се със зехтина и се поръсват с наситнения чесън.
7
Рулца от сьомгова пъстърва с тапенада 7
Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна за 18 минути.

Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

20.06.2014
чудесна рецепта! препоръчвам само да използвате черни, по-безсолни маслини, аншоата е достатъчно солена.
1.
Изпрати
лично съобщение

05.11.2014
Добро! Аз лично харесвам рецептата , но когато правя тепанада , винаги слагам пресен кориандер , обожавам аромата му в комбо с аншуата.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


210 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: