Рулца от сьомга, глазирани с медена горчица и спаначено песто

Експлозия от вкус, цвят и красота
Източник: Marina Zhelyazkova
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 23.11.2016
Рулца от сьомга, глазирани с медена горчица и спаначено песто
 
Необходими продукти:
за рулцата от сьомга:
600 г филе от сьомга
2 с. л. горчица Bornier
1 с. л. мед
3 с. л. зехтин
2 с. л. лимонов сок
сол на вкус

за спаначеното песто:
300 г бейби спанак
1 връзка босилек
40 г слънчогледови семки
3 с. л. зехтин
1 с. л. лимонов сок
сол на вкус

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Филето от сьомга се нарязва на лентички, удобни за навиване, които се овкусяват със сол.
2
Моцарелата също се нарязва на ивички.
3
Горчицата, медът, лимоновият сок и зехтинът се смесват и се разбъркват. С така получената смес се глазират филетата от сьомга.
4
Върху тях се нарежда моцарелата и се навиват на стегнати рулца. Отгоре отново се глазират с медената горчица.
5
Подреждат се в намазана със зехтин тавичка и се пекат в загрята на 180 градуса фурна, до готовност.
6
Всички продукти за спаначеното песто се смесват в блендер и се пасират. Рулцата се поднасят с пестото и по желание – с няколко чери доматчета.


Съвет:
Проверете много внимателни филето от сьомга за малки костици.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: