Рулца от скумрия с маслинова паста

Заслужава си да отделите време - комбинацията е убийствена
Източник: Бон Апети
Дата: 13.09.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 пресни скумрии (800 г)
1 връзка магданоз
3 скилидки чесън
1 с. л. каперси
3 с. л. галета
1 яйце
черен пипер на вкус
кората от 1 лимон
4 с. л. олио
250 мл светла бира

за гарниране:
200 г зелени маслини
1/2 глава червен лук
черен пипер на вкус
1 ч. л. каперси


Начин на приготвяне:
1
Рулца от скумрия с маслинова паста
Рибата се филетира. От главите и костите може да приготвите бульон и да го замразите.
2
Рулца от скумрия с маслинова паста 2
Магданозът се нарязва наедро, смесва се с чесъна, каперсите, галетата, яйцето, черен пипер, кората от лимона, олиото и се пасира.
3
Рулца от скумрия с маслинова паста 3
Получената смес се разпределя върху филетата, завиват се рулца, захващат се с клечки за зъби и се подреждат легнали в тава. Сипва се бирата и се пече на 220 градуса с вентилатор за 15 минути.
4
Рулца от скумрия с маслинова паста 4
От маслините се отстраняват костилките, пасират се с нарязания наситно червен лук, каперсите и черен пипер.
5
Рулца от скумрия с маслинова паста 5
Готовите рулца се поднасят с маслиновата паста. По желание се покапват със сока от лимона и малко зехтин.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: