Рулца "Морски дар" с каперси

Източник: Бон Апети
Дата: 02.12.2002
Рулца
 
Необходими продукти:
500 г филе от бяла риба
150-200 г замразени миди
7-8 рулца от раци
1 с. л. сметана
1 белтък
1/2 глава лук
2-3 стръка копър
1/2 ч. л. сол
10 ивички лимонова кора
50 г масло
1 с. л. каперси (1 нарязана на ситни кубчета кисела краста
сокът от 1/2 лимон (4 с. л.)
2-3 стръка копър
2-3 стръка магданоз


Начин на приготвяне:
1
Рулца
В кухненски робот се поставят филето, замразените миди, рулцата от раци, сметаната, солта, настърганият на ренде лук и ситно нарязаният копър. Смилат се, добавя се белтъкът и се разбърква добре.
2
Рулца
За да се оформят рулца, в найлоново домакинско фолио се поставят по 4-5 с. л. от сместа. Фолиото се нарязва на правоъгълници 15/10 см. Оформя се руло, като се хващат краищата на найлона, така че да се завие като бонбон.
3
Рулца
Всяко от така оформените рулца се завива в алуминиево фолио. Поставят се в кипнала вода и се варят 15 минути на тих огън. Изваждат се и се развиват.
4
Рулца
Маслото се сгорещява в тиган и ивичките лимонова кора се запържват за минута заедно с каперсите. Налива се лимонов сок, добавят се нарязаните наситно подправки и сол. Рулцата се овкусяват със соса и се сервират.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


226 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: